Na svetovni dan knjig, 23. aprila 2024, so imeli naši učenci 1. triletja slavnostni zaključek bralne značke. Prireditev naj bi se odvijala na Prešernovem trgu v Kopru, pred knjigarno Libris, vendar nam vreme te dogodivščine ni privoščilo. Prireditev smo zato imeli kar na šoli.

Knjigarna Libris nam je podarila čudovito predstavo – glasbeno pravljico Velikani Istre, ki jo je pripovedoval in z glasbili spremljal igralec Andrej Fon. Pravljica je del knjige 2 kozi in 3 istrske, ki jo je izdala založba Škrateljc. Slikanica vsebuje zgodbe naših krajev in odkriva skrivnostne kotičke Istre, tudi naš obširen šolski okoliš.

   

Učencem 3. razreda je Ingrid Celestina, vodja knjigarne in antikvariata Libris, predstavila delo in namen antikvariata. S seboj je prinesla stare šolske predmete in stare knjige, da so jih lahko učenci videli in potipali. Srečali so se in tudi potežkali najdebelejšo knjigo, ki jo hranijo v antikvariatu. Gre za faksimile (ponatis) Dalmatinove Biblije. Učenci so z zanimanjem spremljali odlično pripravljeno predstavitev.

V toku dneva smo seveda tudi brali. Po šoli in v razredih je vedno dovolj zanimivih kotičkov za branje. Dan smo zaključili tako, da so si učenci 2. in 3. razreda podelili bralne izkušnje. Učenci so pogumno in z velikim veseljem nastopali pred vrstniki, deklamirali so naučene pesmi in pripovedovali prebrane pravljice.

 

Z navdušenjem in ponosom čestitamo vsem učencem, ki so opravili bralno značko!

Ob tem se iskreno zahvaljujemo učiteljicam mentoricam bralne značke za motivacijo, spodbudo in za čas, ki so si ga vzele, da so prisluhnile vsem čudovitim zgodbam, ki so jih čez celo leto pripovedovali naši učenci!

Več slik v Galeriji slik