Mestna občina Koper v letošnjem šolskem letu financira projekt Regulacija čustev.

Zakaj potrebujemo projekt regulacije čustev?

»Čustvena regulacija ni sposobnost, s katero smo rojeni. Dojenčki nenadzorovano jokajo, majhni otroci lahko besnijo, ker se še niso naučili, kaj storiti s prevladujočimi občutki. Starši in skrbniki so tisti, ki pokažejo, kako delujejo čustva in kaj z njimi početi. Boleče izkušnje iz otroštva, zlorabe ali travmatični dogodki lahko vplivajo tudi na našo sposobnost prepoznavanja in upravljanja tega, kar čutimo. Čustva sama po sebi niso ne dobra ne slaba, a naše izkušnje z njimi so lahko težke ali boleče.«

Vir: PositivePsychology

Na naši šoli smo se odločili, da k sodelovanju povabimo go. Mojco Hrovat, ki je strokovno usposobljena za področje regulacije čustev. Z nami bo 4 ure na teden, celo šolsko leto.

Na ta način bomo učencem zagotovili dodatno pomoč pri premagovanju stisk, ki so povezane z življenjem in delom v šoli. Predloge za srečanja oz. delavnice pri strokovni sodelavki bodo posredovali razredniki in učitelji.

Tudi vas starše pozivamo, da nam sporočite, če menite, da bi vaš otrok potreboval pomoč, dodatno spodbudo ali samo pogovor pri naši strokovni sodelavki.

Predlog lahko sporočite na e-naslov šolske svetovalne službe (petra.miklavic@os-dekani.si ali tel. 05 66 21 255).

V želji, da našim učencem omogočimo čimbolj sproščeno in zdravo bivanje v šoli, vas lepo pozdravljamo.

ravnateljica

mag. Selina Lešek

s sodelavci