Na OŠ Dekani je na voljo brezplačni dostop za učence in učitelje do spletnih storitev in programske opreme Office 365 A1.

Učencem in učiteljem je na voljo:

  • shramba v oblaku v velikosti 1000 GB (1 TB),
  • orodja za sočasno delo na različnih dokumentih,
  • orodja za učinkovito spletno komunikacijo.

Kaj je Office 365?

Office 365 je paket storitev, ki vključuje digitalno shrambo, orodja za avdio in video komunikacijo, deljenje dokumentov in hkratno delo na njih. Vsa ta orodja so med seboj tesno povezana z dodeljeno šolsko e-identiteto. Gre za internetno različico programa Microsoft Office. Preko prijave na Microsoftov račun lahko učenci dostopajo do MREŽNE RAZLIČICE Worda, Excela, Powerpointa, Outlooka, OneNota, OneDriva, si shranjujejo dokumente na Microsoftov strežnik (OneDrive) ter jih odprejo in popravijo kjerkoli, kjer se lahko povežejo na splet.

V času trajanja izobraževanja je učencem brezplačno na voljo polna programska zbirka Office ProPlus, ki vključuje programe Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher in Access. Namestijo jo lahko na 5 računalnikih in 5 mobilnih napravah.
Več o tem si lahko preberete na spletnih straneh:

Z istimi prijavnimi podatki se lahko učenci prijavijo na:

Pridobitev
Za pridobitev uporabniškega imena in gesla je potrebno kontaktirati razrednika.

Navodila za prvo prijavo
Za aktiviranje Office 365 računa je potrebno prvič OBVEZNO obiskati stran Oblak 365 (https://o365.arnes.si/) in se prijaviti s prijavnimi podatki (AAI). Ko se izbira domačo organizacijo izberete Osnovna šola Dekani. Ob prijavi se ustvari uporabniški račun.

Nadaljnje delo v Office-u 365
Po prvi prijavi v Oblak 365 se lahko prijavljate v Office 365 na naslovu https://login.microsoftonline.com.

Prenehanje dostopa do storitve Office 365
Uporabniku upravičenost do licenc poteče s prenehanjem šolanja na OŠ Dekani (konec 9. razreda, prestop na drugo šolo, predčasno prenehanje šolanja na OŠ Dekani). Takrat se uporabniku odvzamejo licence in uporabniško ime, vsebine uporabnika pa se brišejo.
OŠ Dekani NE ODGOVARJA za morebitno izgubo podatkov ali dokumentov v oblaku med uporabo ali ob prenehanju uporabe servisa Office 365!

Na OŠ Dekani ne nudimo podpore pri uporabi Oblak 365, Office 365 in drugih storitev, do katerih lahko učenci dostopajo z AAI računom.