Letošnji Teden otroka smo obeležili s številnimi dejavnostmi.

V ponedeljek so imeli učenci dan drugačnega učenja. Svojo radovednost so razvijali skozi igrivo raziskovanje v operi, v gledališču, v naravi in na prostem.

V torek je med glavnim odmorom potekala že tradicionalna tekma v odbojki med učitelji in učenci. Učenci so samostojno organizirali tekmo in za las bi lahko premagali učitelje :).

V sredo je bil pester in razgiban dan:

  • Med glavnim odmorom sta potekali kar dve nogometni tekmi. Med učenci 5., 6. razreda in 7., 8., 9. razreda so slavili učenci višjih razredov (0:1). Tekma med učenci 3. in 4. razreda pa je bila izenačena (1:1).

  • V šolski knjižnici je potekal sejem rabljenih knjig. Z zamenjavo knjig so se najbolj izkazali učenci od 2. do 5. razreda.
  • Medvrstniško druženje učencev 2.a in 5.b razreda je potekalo v različnih kotičkih šolskega dvorišča, kjer so se spoznavali preko različnih dejavnosti.

V četrtek je karneval radovednosti potekal razgibano, razigrano in s polno mero radovednosti. Učenci so se sproščeno sprehajali med stojnicami in se preizkusili v kemijskih eksperimentih, spoznali so delovanje robotov, ki so jih sestavili naši učenci, raziskovali so zelišča in njihovo uporabo in se pri tem tudi posladkali s sokom iz drnul, obiskali so slikarsko delavnico in čebelarsko strojnico, ter se tako veliki kot mali preizkusili v igri disk golf. Največ navdušenja je požela modna revija, ki bi se lahko po izvirnosti primerjala s pravim »fashion week-om«.

        

V čast svetovnemu dnevu učiteljev smo se učitelji oblekli v modro, da bi izrazili pomen modrosti in radovednosti ter izkazali našo enotnost. Učenci pa so nas na ta dan obdarili z manjšo pozornostjo.

Končno je napočil petek – dan brez domače naloge. Kljub temu je bilo dogajanje ta dan pestro:

  • Učenci 1. in 2. razreda so se razveselili igrač na obisku.
  • Povezali so se tudi učenci 4.b in 8.b razreda, ki so se družili v naši učilnici na prostem, učenke 8.b pa so obiskale skupino Pikapolonice v Vrtcu Dekani, kjer so skupaj ustvarjali.
  • Na težko pričakovano briškoljado se je prijavilo 60 učencev, zato je tekmovanje potekalo kar tri dni. V petkovem finalu je napetost dosegla višek. Ta dan sta se pomerila dva zmagovalna para, dva petošolca proti dvema devetošolcema. Igra je bila napeta, oba tekmovalna para sta imela svoje navijače, a na koncu sta slavila petošolca Tomaž Cah in Van Šik, ki sta za nagrado prejela bon za kraljevo malico.

Pohvala vsem sodelujočim učencem, ki so se izkazali tako pri izvedbi kot pri sodelovanju v dejavnostih v tednu otroka. Še posebej bi radi izpostavili predstavnika skupnosti učencev šole Emmo Sparello in Primoža Gabriela Vidmarja, ki sta koordinirala vse dejavnosti in seveda vse ostale predstavnike razredov.

Več utrinkov si oglejte v FOTOGALERIJI.