OŠ Dekani je bil ponovno potrjen naziv JUNAKI NAŠEGA ČASA s strani Slovenske filantropije, krovne ustanove za organizacijo in promocijo prostovoljstva v Sloveniji. Slavnostne prireditve Slovesni dan prostovoljstva, ki se je tokrat odvijala v Kočevju v torek, 21. 5. 2024, se je udeležilo deset naših prostovoljcev. Od 22. prostovoljcev, ki so v šolskem letu 2023/24 delovali pri individualnem prostovoljskem delu in/ali pri skupinskih akcijah, jih je 14 prejelo naziv Junaki našega časa. To so: Blaž Černic 9.A, Aja Mlinarić 9.A, Anais Obad 9.A, Anja Pavlič 9.A, Lukas Klabjan 9.B, Maja Maksimović 8.A, Špela Šturman 8.A, Marinka Cah 8.B, Marija Kocjančič 8.B, Tjani Tršar 8.B, Julijana Paljuh 7.A, Svit Primožič 7.A, Noemi Uroševič 7.B, Ema Dizdarević 5.A. Iskrene čestitke!

Zahvala tudi vsem mentorjem, ki so bdeli nad njihovim delom in jih usmerjali. To so: Tadeja Andrejašič, Patricija Morato, Alenka Langus Kržič, Luka Žorž, Sonja Rajh, Anja Španić, Darja Mevlja in Sara Tavčar.

“Sreča je srečati prave ljudi, ki v tebi pustijo dobre sledi.” Tone Pavček

https://www.prostovoljstvo.org/junaki-nasega-casa-2024

V sredo, 22. 5. 2024, pa se je v Kopru odvijal Veseli dan prostovoljstva, kjer so se lokalni javnosti predstavile različne prostovoljske organizacije. Tudi prostovoljci OŠ Dekani so predstavili dejavnosti, ki jih opravljajo v sklopu prostovoljstva. Rdeča nit prostovoljstva na naši šoli je zagotovo medvrstniško povezovanje in medvrstniška pomoč, medgeneracijsko povezovanje in dobrodelnost.

Koordinatorica prostovoljstva Debora Horjak Babič