Slovenska filantropija, združenje za promocijo prostovoljstva in Mestna občina Koper sta v ponedeljek, 27. 11. 2023, v Pretorski palači podelili posebna priznanja najzaslužnejšim prostovoljcem na prireditvi Naj prostovoljec Mestne občine Koper 2023. Na tokratnem natečaju je sodelovalo 12 predlogov za najboljše prostovoljke in tri predlogi za najboljše mentorice. Občina je podelila nazive v treh starostnih kategorijah ter izbrala najboljšo mentorico prostovoljcev.

Laskavi naslov Naj prostovoljke 2023 v kategoriji do 30 let je osvojila Julija Rozman, lanskoletna devetošolka Osnovne šole Dekani, ki se je izkazala za vestno in zanesljivo dekle, saj je sodelovala v vseh prostovoljskih aktivnostih, v katere se je vključila šola, ter redno opravljala prostovoljsko delo v podaljšanem bivanju 1. razreda, s tem pa je širila vrednote prostovoljstva in medvrstniške pomoči, ki jih na šoli spodbujamo že vrsto let.

Za Julijin uspeh pa gre velika zasluga njeni mentorici prostovoljstva Debori Horjak Babič, ki je prejela naziv Naj mentorica prostovoljcev 2023. Na Osnovni šoli Dekani je v preteklih letih zagnala projekt prostovoljstva, ki je do letos prerastel v obliko pomoči učencem in drugim prebivalcem koprske občine. Debora Horjak Babič je v minulih letih predlagala in izpeljala veliko inovativnih prostovoljskih aktivnosti, ravno pod njenim mentorstvom pa so letos učenci Osnovne šole Dekani pridobili naziv Junaki našega časa.

Obema našima nagrajenkama iskreno čestitamo.

Dogodek so obeležili tudi mediji:

https://www.regionalobala.si/novica/priznanja-v-roke-zenskam-to-so-letosnje-naj-prostovoljke-kopra-foto

https://primorske.svet24.si/primorska/istra/naj-prostovoljke-v-mestni-obcini-koper-letos-samo

Več utrinkov iz podelitve si lahko ogledate v FOTOGALERIJI.