V petek, 15. septembra 2023, je bilo v Areni Bonifika v Kopru zelo veselo. Tam je žuborelo okoli 1500 učencev 2. triletja vseh osnovnih šol MOK. Le kdo bi si mislil, da je bilo tako živahno zaradi branja. Seveda, tudi branje je lahko zabavno, živahno, družabno in zakaj pa ne, tudi glasno.

Knjižničarke osnovnih šol se vsako leto ob začetku bralne značke, 17. septembra, na rojstni dan pisatelja Franceta Bevka in dan zlatih knjig, potrudimo in na razne načine učence spodbujamo k branju. Tokrat nas je presenetila, in seveda razveselila, napoved dogodka Eksplozija besed za čarobni knjižni svet, ki sta ga organizirali knjigarna Libris in Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper pod pokroviteljstvom MOK.

Na literarno-glasbeni prireditvi je učence nagovoril župan Aleš Bržan in se ves čas dogodka zabaval v družbi gostov in učencev. Nato je učence s humorjem posipal pisatelj Primož Suhodolčan. Iz srca so se nasmejali njegovim šalam, še danes jih ponavljajo in se jim smejijo, v knjižnici pa si njegove knjige izposojajo kot po tekočem traku. Nekateri so bili veseli tudi glasbenih točk skupine Baby Boom, ob katerih so malo pomigali z ritkami.

Veseli smo bili tudi napovedi regijskega bralnega tekmovanja Berimo z Rovko Črkolovko, ki ga ponovno organizira koprska knjižnica.

Za piko na i pa je vsaka šola dobila v dar še dvanajst knjig priljubljenega Primoža Suhodolčana. Kako je sploh lahko še boljše kot tako?

To pa je bil res eksploziven začetek bralne sezone, ki si ga želimo vsako leto!

Aktiv knjižničark MOK, učitelji in učenci se zahvaljujemo pobudnikom in organizatorjem dogodka.

Več slik v galeriji