Vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe je nastala z namenom spodbujanja ljudi, da aktivno pristopijo k odzivanju na potrebe svoje skupnosti. Tako je v soboro, 15. aprila 2023, na Dan za spremembe in Svetovni dan mladih prostovoljcev, skupina učencev prostovoljcev OŠ Dekani izvedla delovno akcijo.

V kamnita korita na šolskem dvorišču in na dveh zelenicah so posadili rožice, ki jih je šoli podarila Vrtnarija Marjetica Koper, za kar se jim lepo zahvaljujemo. Poleg tega so učenci počistili plevel okoli športnega igrišča, pobrali odpadke za šolo in odstranili bršljan z dreves na šolski učni poti.

Dan so zaključili tako, da so uredili tablo v jedilnici, na kateri so obeležili svoje aktivnosti, ter opravili samorefleksijo. V krajšem zapisu so predstavili, zakaj so se odločili za prostovoljstvo, kaj jim le-to pomeni ter kako so se od začetka šolskega leta do sedaj osebnostno razvili in okrepili svoje socialne veščine.

Ob Svetovnem dnevu mladih prostovoljcev iskreno čestitamo vsem mladim prostovoljcem OŠ Dekani in se jim zahvaljujemo za njihov prispevek šolski skupnosti!

   

Več utrinkov v galeriji slik.